SATANISTI: Zaklali svinju, pa krvlju polili ljude
Foto: Kurir štampano

Švedska grupa Watain sablaznila Njujork

SATANISTI: Zaklali svinju, pa krvlju polili ljude

Planeta -

Na svirci u Bruklinu frontmen blek metal sastava okupljene ispolivao krvlju iz lobanje jarca, zbog čega su gotovo svi počeli da povraćaju

1 / 5 Foto: Kurir štampano

NJUJORK - Švedski blek metal bend Watain šokirao je javnost u Njujorku kada je tokom koncerta zaklao svinju i polio publiku krvlju. Zbog tog krvavog performansa, mnogima je pozlilo, a veliki broj ljudi je povraćao nasred sale.

Okultni ritual Bizaran incident dogodio se u bruklinskoj sali Najt bazar, a eskalirao je kad je frontmen grupe Erik Danijelson okupljene ispolivao krvlju iz lobanje jarca. Niko od prisutnih nije mogao da ostane ravnodušan, pa su neki vrištali i plakali, a drugima je toliko bilo odvratno da su povraćali. Prema rečima svedoka, sala je zaudarala na svež leš životinje, a muzičari na to nisu obraćali pažnju, već su nastavili da vrište u svoje mikrofone.

Jezivo... Scene sa koncerta
Jezivo... Scene sa koncerta

- Šta je sledeće? Ljudska krv? Odvratno je i neprikladno što su to učinili, jadna svinja - rekli su svedoci incidenta u centralnom delu Njujorka. Polivanje krvlju bilo je deo okultnog rituala, a muzičari Wataina, inače, otvoreno propagiraju satanističke stavove. Svi članovi benda pripadaju takozvanom mizantropskom luciferijanskom redu, poznatom i kao Hram crne svetlosti.

Prošli nekažnjeno Reč je o sekti koja obožava 11 antikosmičkih bogova demona čiji je kralj Sotona. Često zastupaju militantne stavove i veruju da je čitavo društvo zasnovano na lažima, a da su haos, mrak i ništavilo ono čemu treba težiti. Nakon koncerta prijavljeni su sekretarijatu za zdravlje u Njujorku, kao i policiji, međutim, satanisti neće biti kažnjeni zbog toga što tehnički nisu uradili ništa nezakonito.

Svedoci: Šta je sledeće? Ljudska krv? Odvratno je što su to učinili, jadna svinja
Svedoci: Šta je sledeće? Ljudska krv? Odvratno je što su to učinili, jadna svinja

ČINJENICE Ubijaju i spaljuju crkve - Blek metal se često u javnosti povezuje sa satanizmom - Ljubitelji tog pravca u Norveškoj spalili su više od 50 crkava tokom devedesetih - Grupa Gorgorot je na nastupu 2004. koristila odsečene glave ovnova i polila je publiku sa 80 litara ovčije krvi - Pevač grupe Mayhem izvršio je samoubistvo - Frontmen grupe Burzum Varg Vikernes hladnokrvno je ubio kolegu iz grupe Mayhem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja