DOSTA JE: Rusija vraća vojsku na granicu i daje ultimatum Kijevu
Foto: Reuters

Moskvi prekipelo

DOSTA JE: Rusija vraća vojsku na granicu i daje ultimatum Kijevu

Planeta -
Ruska vojska neće ulaziti u sukob s ukrajinskim oficirima. ali Moskva će ultimativno tražiti od Ukrajine da objavi prekid vatre radi zaštite civilnog stanovništva, pišu ruski mediji

MOSKVA - Ruska vojska se vraća na granicu s Ukrajinom između ostalog i zato što su dva ukrajinska pešadijska vozila ušla na teritoriju Rusije, javlja portal Polit onlajn, prenosi ruska Pravda na Tviteru.

"Ministarstvo odbrane odlučilo je da posle napada na ambasadu Rusije u Kijevu i provokacije na granici da preispita povlačenje trupa s granice", saznaje RBK u svojim izvorima u Generalšabu ruske armije.

Jedno ukrajinsko pešadijsko borbeno vozilo pokvarilo se, pa je napušteno, a pripadnici Nacionalne garde Ukrajine streljale su posadu zato što je napustila vozilo.

Sergej Šojgu: Ojačaću vojsku na granici  Foto Fonet
Sergej Šojgu: Ojačaću vojsku na granici Foto Fonet

Ministar odbrane Sergej Šojgu na zatvorenom sastanku u Državnoj dumi 18. juna obavestio parlamentarce da će ojačati vojsku na granici, piše Snob.ru. Isti portal citira vojnog zvaničnika iz ruskog ministarstva odbrane Anatolija Dergaljeva da neće biti "iznenadnih napada".

"Ruska vojska neće ulaziti u sukob s ukrajinskim oficirima. moji izvori kažu da se Rusija sprema da ultimativno zatraži od Ukrajine da objavi prekid vatre radi zaštite civilnog stanovništva", rekao je on medijima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track