RUSI NA GOTOVS: Putin naredio iznenadnu vojnu vežbu!
Foto: Reuters

Od 21. do 28. juna

RUSI NA GOTOVS: Putin naredio iznenadnu vojnu vežbu!

Planeta -
U vežbi učestvuje više od 65.000 vojnika i oko 5.500 komada oružja i tehnike, više od 180 aviona i oko 60 helikoptera

MOSKVA - Ruski predsednik i vrhovni komandant Oružanih snaga Vladimir Putin odlučio je da se održi iznenadna kompleksna provera borbene gotovosti čitavog sastava Centralnog vojnog okruga, saopštio je danas ministar odbrane Sergej Šojgu.

"U skladu sa njegovim nalogom danas od 11 sati po moskovskom vremenu vojska Centralnog vojnog okruga kao i jedinice i grupe koje su stacionirane na njegovoj teritoriji prevode se u punu borbenu gotovost", rekao je Šojgu a prenele su ruske agencije.

Ruski ministar odbrane je precizirao da će provera biti sprovedena od 21. do 28. juna.

Šojgu je dodao da će tokom provere 98. vazdušno-desantna divizija biti prebačena iz Ivanova u Čeljabinsku oblast na udaljenosti 1.500 kilometara, gde će biti izveden vazdušni desant na poligonu Čebarkul, prenela je RIA Novosti.Prema rečima ministra, predsednik je postavio zadatak da se u toku prvih 24 sata provere vremenski normativi i sposobnost vojske za ispunjavanje aktivnosti uspostavljenih za taj nivo borbene gotovosti, a dalje će vojska biti na poligonima gde će održavati vežbe. Šojgu je naložio da vojni atašei stranih zemalja budu informisani o proveri.

Na sastanku rukovodećeg sastava Ministarstva odbrane načelnik Generalštaba Valerij Gerasimov saopštio je da će u proveri učestvovati više od 65.000 vojnika i oko 5.500 komada oružja i tehnike, više od 180 aviona i oko 60 helikoptera, preneo je Itar-Tas s.Gerasimov je rekao da će vojska vežbati na poligonima u Samarskoj, Kemerovskoj i Čeljabinskoj oblasti.

Prema rečima ministra odbrane, vraćanje vojske u mesta stalnog stacioniranja treba završiti do 1. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track