Severna Koreja: Filmom o Kimu SAD nam objavljuju rat!
Foto: Rojter

Pobesneli zbog komedije

Severna Koreja: Filmom o Kimu SAD nam objavljuju rat!

Planeta -
Diktator najavio osvetu nad SAD, ali i Holivudom, jer je snimljeno ostvarenje o tome kako agenti CIA izvršavaju atentat nad njim

PJONGJANG - Lider Severne Koreje Kim Džong Un zapretio je Holivudu da će se nemilosrdno osvetiti filmadžijama, ali i celoj Americi, zbog komedije „Intervju“, koja će se u bioskopima pojaviti u oktobru, jer Amerikanci u njoj pokušavaju da izvrše atentat nad njim. Diktator je snimanje takvog filma nazvao činom rata i terorizma.Zvanični Pjongjang oštro je osudio ostvarenje u kojem su glavne uloge pripale komičarima Setu Rogenu i Džejmsu Franku. Oni su u njemu novinari koje regrutuje američka CIA, a zadatak im je da ubiju severnokorejskog vođu. Prema rečima portparola ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje, narod te zemlje smatra život svog lidera dragocenijim od sopstvenog.Vređali Obamu- Snimanje i prikazivanje filma o zaveri sa ciljem da se povredi naš vrhovni vođa je najdirektniji čin terorizma i rata, što apsolutno nećemo tolerisati. Bezobzirna, provokativna bezumnost SAD da mobilišu jednog gangsterskog filmadžiju kako bi se osporilo rukovodstvo Severne Koreje izaziva mržnju i bes među severnokorejskim narodom i vojnicima - poručio je portparol.Saopštenje severnokorejskog ministarstva prenela je zvanična novinarska agencija te države KCNA, koja je pre svega mesec dana nazvala američkog predsednika Baraka Obamu „opakim crnim majmunčetom“. U saopštenju je navedeno da će Džong Un preduzeti nemilosrdne protivmere ukoliko američka administracija dozvoli prikazivanje filma.Ruše legenduU komediji „Intervju“ istaknuti su i izvrnuti ruglu neki od mitova koji prate diktatora Kim Džong Una. U filmu jedan od obaveštajaca ističe da su Severnokorejci spremni da poveruju u sve što im vrhovni vođa kaže, između ostalog i u to da može da priča s delfinima i da nikad ne mora da vrši nuždu.

Glavni glumci... Set Rogen i Džejms Franko
Glavni glumci... Set Rogen i Džejms Franko

Žestoka kritikaČOL: SAD POKAZALE DA SU OČAJNEDirektor Centra za mir između Severne Koreje i SAD Kim Mijong Čol žestoko je kritikovao novi američki film u kojem se govori o atentatu nad Kim Džong Unom.- Priča je veoma ironična i pokazuje koliko su vlada SAD i američko društvo očajni. Film o atentatu na stranog lidera je ogledalo za postupke Amerike u Avganistanu, Iraku, Siriji i Ukrajini - poručio je Kim Mijong Čol.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track