Najnovije vesti

PUTINOV SAVETNIK: Porošenko je nacista!
Foto: Reuters

Bez dlake na jeziku

PUTINOV SAVETNIK: Porošenko je nacista!

Planeta
19:08h
Mislim da će posle potpisivanja tog sporazuma između Ukrajine i EU evropska javnost biti iznenađena kad taj nacistički Frankenštajn, kog su stvorile evropske birokrate i neki političari, pokuca na vrata evropskih zemalja, bio je jasan Sergej Glazjev

MOSKVA - Viši savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina, Sergej Glazjev, nazvao je ukrajinskog predsednika Petra Porošenka nacistom, a Porošenkovu nameru da danas u Briselu potpiše sporazum o pridruživanju sa Evropskom unijom okarakterisao je kao nezakonitu.

"Evropa pokušava da navede Ukrajinu da silom potpiše taj sporazum. Oni su organizovali vojni udar u Ukrajini i pomogli da na vlast dođu nacisti. Ta nacistička vlada bombarduje najveći region u Ukrajini", izjavio je Glazjev za BBC. Na pitanje novinara da li smatra da je Porošenko nacista, Putinov savetnik za regionalne ekonomske integracije je odgovorio: "Naravno."

On je dodao: "Mislim da će posle potpisivanja tog sporazuma između Ukrajine i EU evropska javnost biti iznenađena kad taj nacistički Frankenštajn, kojeg su stvorili evropski birokrate i neki političari, pokuca na vrata evropskih zemalja." Glazjev je Porošenka nazvao "nelegitimnim predsednikom", zato što glasači u nekim delovima Ukrajine nisu ni učestvovali na predsedničkim izborima održanim u maju.

Porošenko bi danas na samitu EU u Briselu trebalo da potpiše sporazum o pridruživanju sa Unijom, od čega je odustao njegov prethodnik Viktor Janukovič, zbog čega je i svrgnut sa vlasti u februaru, podseća BBC.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja