VLADIMIR PUTIN: Nametanje izbora Rusija ili EU izazvalo raskol u Ukrajini
Foto: AP

Uzrok sukoba

VLADIMIR PUTIN: Nametanje izbora Rusija ili EU izazvalo raskol u Ukrajini

Planeta -
Ukrajina mora da se vrati na put mira, dijaloga i sloge, a Rusija se iskreno trudi da doprinese tom procesu, rekao Vladimi Putin

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su pokušaji da se Ukrajini nametne izbor između Evrope i Rusije gurnuli tu zemlju u raskol, ukazujući da se na jugoistoku Ukrajine događa humanitarna katastrofa.

"Antiustavni prevrat u Kijevu, pokušaji da se ukrajinskom narodu nametne veštački izbor između Evrope i Rusije, gurnuli su društvo u raskol, u bolan unutrašnji sukob", rekao je Putin na svečanosti uručenja akreditiva više novih ambasadora u Rusiji, prenosi Tanjug.

Putin je istakao da je potrebno da se Ukrajina vrati na put mira, dijaloga I sloge, osiguranja dugoročnog režima prekida vatre, kao neophodnog uslova za vođenje sadržajnih pregovora između kijevskih vlasti I predstavnika jugoistočnih regiona.

Rusija se iskreno trudi da doprinese takvom mirovnom procesu, rekao je šef Kremlja. "Mi se zalažemo za poptun prekid krvoprolića na čitavoj teritoriji konflikta, između ostalog i posebno duž linije naših granica", kazao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track