SAD uputile naoružane bespilotne letelice u Irak

Iznad Bagdada

SAD uputile naoružane bespilotne letelice u Irak

Planeta -
Više letelica tipa predator, naoružanih projektilima helfajer, uključeno je u misiju, rekao je u petak neimenovani bezbednosni zvaničnik

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Drzave počele su da šalju naoružane bespilotne letelice iznad Bagdada, kako bi zaštitile američke civile i vojne snage u iračkoj prestonici, saopštio je zvaničnik Pentagona.

Više letelica tipa "predator", naoružanih projektilima "helfajer", uključeno je u misiju, rekao je u petak neimenovani bezbednosni zvaničnik. Njima će biti prošireni izviđački letovi, s posadom i bez nje, koji dnevno izlaze i po 20-ak puta, zbog širenja nasilja u Iraku tokom poslednjih sedmica.

Zvaničnik Pentagona rekao je i da naoružane bespilotne letelice treba da zaštite američke interese i da predsednik Barak Obama još nije odobrio vazdušne napade na sunitske ekstremiste.

Pentagon je pre dva dana saopštio da su četiri tima specijalnih oružanih snaga stigla u Bagdad, čime je broj američkih vojnika u tom gradu dostigao 90, od 300 koliko je obećao Obama, preneo je AP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja