Slovenci dižu bunu zbog prodaje Merkatora!
Foto: KURIR

Demonstracije

Slovenci dižu bunu zbog prodaje Merkatora!

Planeta -
Sindikalci prozvali i premijerku Bratušek rekavši joj da je lagala

LJUBLJANA - Savez slobodnih sindikata Slovenije je zbog prodaje Meraktora hrvatskoj firmi Agrokor Ivice Todorića uputio otvoreno pismo odlazećoj premijerki Alenki Bratušek i predsedniku uprave Nove Ljubljanske banke (NLB) Janku Međi.

Sindikat Među poziva da da ostavku jer je, kako tvrdi sindikat, lagao u vezi sa očuvanjem radnih mesta u ugovoru o prodaji. Sindikat je podsetio da je premijerka pre nekoliko dana izjavila da je na sastanku sa Međom dobila garanciju da NLB neće finansirati preuzimanje najvećeg slovenačkog trgovca i da u ugovoru postoji obaveza da se broj zaposlenih neće dodatno smanjiti. "Na osnovu svih javno dostupnih informacija nožemo doći samo do jednog zaključka - u pogledu obaveze za očuvanje radnih mesta u ugovoru o prodaji Merkatora ste očito lagali," stoji u otvorenom pismu predsedniku uprave NLB," i dodaje da će sindikat "traženje razloga za to prepustiti odgovarajućim istražnim organima".

U Ljubljani će danas zbog prodaje Merkatora biti održan protestni miting, koji će biti održan i u nedelju pre centrom Merkatora u delu grada Šiška.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track