NOV GRADONAČELNIK VUKOVARA: Iskoristili smo ćirilicu da se vratimo na vlast
Foto: Printscreen

Pobeda HDZ

NOV GRADONAČELNIK VUKOVARA: Iskoristili smo ćirilicu da se vratimo na vlast

Planeta -
Za prvog čoveka Vukovara izabran je hadezeovac Ivan Penava, koji je najavio da će sa Srbima razgovarati ove sedmice ali ne o ćirilici, jer je ona samo iskorišćena za osvajanje vlasti, nego o pravim problemima

VUKOVAR - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) se, posle pet godina vratila na vlast u Vukovaru, a njen kandidat Ivan Penava tesno je, u drugom krugu vanrednih izbora za gradonačelnika, pobedio dosadašnjeg prvog čoveka grada Željka Sabu, nezavisnog kandidata, koji nije čestitao pobedniku, pišu zagrebački mediji, prenosi Fonet.

Penavi je poverenje dalo 7.137 glasača, a Sabi 6.946. Na izbore je izašlo 52,33 odsto birača.Potvrdilo se da će glasovi vukovarskih Srba ići Sabi, pa se Penavina prednost od 1.500 glasova iz prvog kruga svela samo na 191 glas.

Penava je najavio da će ove sedmice razgovarati sa predstavnicima srpske nacionalne manjine.

"Neću nasedati na spinove i ono što nam nije bitno. Ćirilica nije ono što najviše muči građane Vukovara, ona je samo iskorišćena tema kako bi se prošle godine dobili izbori", ocenio je Penava.On je potvrdio da je HDZ, iskoristio i situaciju sa ćirilicom kako bi srušio Sabu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track