NIŠTA IM NIJE SVETO: Džihadisti u Iraku ruše dažmije i crkve!
Foto: Printscrenn Youtube

Stvaranje novog poretka

NIŠTA IM NIJE SVETO: Džihadisti u Iraku ruše dažmije i crkve!

Planeta -
U severnom delu provincije Nineveh, koji je pod kontrolom ekstremista, buldožerima ili eksplozivom je uništeno najmanje 10 šiitskih, sunitskih i sufiskih hramova, a zauzete su dve katedrale, s kojih su uklonjeni krstovi

BAGDAD - Džihadisti koji su prošlog meseca upali u Mosul uništili su drevne hramove i džamije u području tog iračkog grada, javila je danas Agencija Frans pres, pozivajući se na meštane.

U severnom delu provincije Nineveh, koji je pod kontrolom ekstremista, buldožerima ili eksplozivom je uništeno najmanje 10 šiitskih, sunitskih i sufiskih hramova, a zauzete su dve katedrale, s kojih su uklonjeni krstovi.

"Veoma smo ožalošćeni zbog uništenja tih hramova, koje smo nasledili od predaka", izjavio je Ahmed (51), stanovnik Mosula. "Oni su bili obeležja našeg grada.

"Ekstremisti su prošlog meseca upali u Mosul i preuzeli kontrolu nad većim delom Nineveha, kao i nad delovima četiri okolne iračke provincije, u okviru ofanzive koja je primorala stotine hiljada ljudi da napuste domove i izazvala zabrinutost međunarodne zajednice.

U Mosulu je pre ofanzive živelo oko dva miliona ljudi, uglavnom sunita, ali i šiita, Kurda, Turkmena i pripadnika drugih etničkih grupa.

http://www.youtube.com/watch?v=ollbw2rYU_M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track