LIBIJA: Inženjer iz BiH napokon na slobodi
Foto: Libija, Zastava, Jutjub

Potpuno bezbedan

LIBIJA: Inženjer iz BiH napokon na slobodi

Planeta -
Zvanično mogu potvrditi da je Petar Matić bezbedan, izjavio je jutros ambasador BiH u Libiji Ibrahim Efendić

TRIPOLI - Inženjer Petar Matić, koji je nestao u Libiji, na slobodi je, izjavio je jutros ambasador BiH u Libiji Ibrahim Efendić.

"Zvanično vam mogu potvrditi da je Matić na slobodi i svaki čas očekujem da me nazove", rekao je Efendić u telefonskoj izjavi. Prema njegovim rečima, Matić je potpuno bezbedan.

Efendić za sada nije mogao da saopšti više detalja, kao ni da komentariše da li je Matić sa još dvojicom kolega zaista bio otet.

Ministarstvo inostranih poslova BiH izdalo je juče instrukciju Ambasadi BiH u Tripoliju da učini sve neophodne napore radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica povodom nestanka trojice inženjera u Libiji, među kojima je Matić, državljanin BiH.

Ambasada BiH u Tripoliju saopštila je juče da je u stalnom kontaktu sa vlastima Libije, te Ambasadom Italije u Tripoliju koja se aktivno uključila u celi slučaj, s obzirom da su sva trojica radila za jednu italijansku kompaniju, uz istovremeni angažman Ambasade BiH u Rimu čije osoblje je u kontaktu sa Ministarstvom spoljnih poslova Italije.

Petar Matić, Marko Valisa i Emilio Gafuri zaposleni su u jednoj italijanskoj građevinskoj firmi u Libiji, u gradu Zuvara. Njihovo vozilo nađeno je ispred kuće u kojoj su živeli, i to sa uključenim motorom.

(Press)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track