Najnovije vesti

UMALO ROBIJA: Hrvatska policija hapsi zbog Fejsbuka!

Uvredio ih

UMALO ROBIJA: Hrvatska policija hapsi zbog Fejsbuka!

Planeta
I. C. je novčano kažnjen zbog toga što je na Fejsbuku policajce nazvao go**ima

Policija u Đakovu u Hrvatskoj privela je I. C. kako bi ga ispitali i kaznili zbog toga što je na Fejsbuku vređao policiju! Zbog statusa na Fejsbuku I. C. je kažnjen sa 200 kuna (oko 26 evra), a mora da plati i 500 kuna (oko 65 evra) za troškove prekršajnog postupka.

Kaznu je, kako prenosi Index.hr zaradio zato što je na Fejsbuku objavio dve fotografije: jedna je bila sa policijskog protesta zbog smanjenja plata, na kojoj policajci traže solidarnost javnosti. Druga je nastala krajem juna, za vreme nasilnog iseljenja porodice Mišković u Kninu. Policajci su se tada ponašali bezobrazno i agresivno, a usput su priveli i 23 aktivista koji su pokušali da spreče iseljenje.

Svoj protest izrazio je na Fejsbuku, nazivajući policajce go**ima. Međutim, neko u MUP-u očigledno je zapazio njegov status, pa je tako kažnjen u skladu sa odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Članom 17 ovog zakona, koji nije menjan od 1994. godine, predviđena je novčana kazna za sve koji vređaju državne organe ili službenike. Međutim, ovaj član zakona, kao alternativu novčanoj kazni predviđa pritvor do 30 dana.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...