POSETA IZNENAĐENJA: Putin nenajavljen u Nikaragvi na putu za Marakanu
Foto: Reuters

Na proputovanju

POSETA IZNENAĐENJA: Putin nenajavljen u Nikaragvi na putu za Marakanu

Planeta -
Divimo se Vašoj i hrabrosti vašeg naroda, rekao je Putin predsedniku Ortegi i dodao da se ove godine obeležava 70 godina diplomatskih odnosa između Moskve i Managve

MANAGVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je danas u kratku nenajavljenu posetu Nikaragvi, gde ga je na aerodromu u Managvi dočekao predsednik Danijel Ortega, javlja ruska agencija Itar-Tas.

"Mnogo toga treba još uraditi za razvoj naših odnosa, posebno u ekonomiji a za to imamo dobru osnovu", rekao je Putin i dodao da Rusija i Nikaragva imaju tradicionalno dobre odnose.

"Divimo se Vašoj i hrabrosti vašeg naroda", rekao je Putin Ortegi i dodao da se ove godine obeležava 70 godina diplomatskih odnosa između Moskve i Managve. Ortega je nazvao Putinovu posetu istorijskom jer je to prvi ruski predsednik u poseti Nikaragvi. Putin se nalazi u višednevnoj poseti Latinskoj Americi.

Prvo je posetio Kubu, a danas ide u Argentinu ruski predsednik sutra odlazi u Brazil gde će prisustvovati finalu Svetskog prvenstva u fudbalu i učestvovati 15. i 16. jula na sastanku BRICS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika).

Putin s Kastrom na Kubi (Foto: AP)
Putin s Kastrom na Kubi (Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track