ROGOZIN RUSKOJ DELEGACIJI: Vraćajte se kući kad vas već Britanci ignorišu
Foto: Reuters

Bojkot

ROGOZIN RUSKOJ DELEGACIJI: Vraćajte se kući kad vas već Britanci ignorišu

Planeta -
Vlada u Londonu praktično izbacila Rusiju s Međunarodnog aeromitinga Farnborou zbog Ukrajine

MOSKVA - Zamenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin poručio je ruskoj delegaciji na aeromitingu u Velikoj Britaniji da se vrate kući zato što ih britanska vlada ignoriše.

"Preporučio sam našoj delegaciji da okonča učestvovanje na aeromitingu i vrati se kući", napisao je Rogozin na Tviteru.

Britanski Forin ofis je u subotu saopštio da nijedan član ruske delegacije nije pozvan kao gost britanske vlade na aeromiting, koji je ključni događaj za avijaciju, zbog postupaka Rusije u Ukrajini. Britanska vlada je, takođe, rekla da će skinuti Rusiju sa liste zemalja koje mogu kupovati britanske avione da bi odvratila Ruse od učestvovanja na aeromitingu, navodi AFP.

Ruska ambasada u Londonu je zbog toga izrazila žaljenje.

Međunarodni aeromiting Farnborou je važan događaj za kupovinu i prodaju u oblasti avijacije na koji Rusija obično šalje veliku delegaciju.

Sergej Kornev, šef odeljenja za prodaju u vojnoj avijaciji pri ruskoj agenciji za izvoz oružja "Rosoboroneksport", izjavio je danas da "to što veliki broj ljudi iz ruske delegacije nije dobio britanske vize predstavlja nezdrav znak nefer konkurencije i slabosti". Ali on je dodao da izostanak viza neće mnogo uticati na prodaju ruskog oružja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track