BORBA PROTIV ŠPIJUNAŽE: Nemačka predlaže povratak pisaće mašine!
Foto: AP

Neobičan predlog

BORBA PROTIV ŠPIJUNAŽE: Nemačka predlaže povratak pisaće mašine!

Planeta -
Dobra stara pisaća mašina kao Ultima Ratio u borbi protiv globalnog nadglednja - čovek može sumnjičavo vrteti glavom, ali ni ne mora, ocenjuju danas nemački mediji Zenzburgovu ideju

BERLIN - Predsedavajući komisije Bundestaga za istraživanje američke špijunske afere Patrik Zenzburg je, u borbi protiv špijunaže, najavio neobičnu meru - umesto kompujtera povratak pisaće mašine i time izazvao brojne kritike i komentare da je to "smešno", "apsurdno", ili "bizarno".

U "Morgenmagazinu" nemačke televizije ARD Zenzburg je rekao da se razmišlja o upotrebi pisaće mašine.

"Da li ste razmišljali o uvođenju pisaćih mašina", pitala je novinarka ARD očito, poluironično, na šta je Zenzburg rekao da jesu i to ne o električnim mašinama, a na njen komentar "stvarno", dodao "nije šala".

"Dobra stara pisaća mašina kao Ultima Ratio u borbi protiv globalnog nadglednja - čovek može sumnjičavo vrteti glavom, ali ni ne mora", ocenjuju danas nemački mediji Zenzburgovu ideju. Zenzburg je zahtevao da se svi elektronski aprati komuniciranja provere, što važi za mobilne telefone, ali i za kompjutere, tablete, laptopove.

Nemačka vlada je ovih dana, posle saznanja da je i službenik Ministarstva odbrane špijunirao u korist Amerike, naložila da kontakt-agent CIA napusti Berlin, što se dogodilo po prvi put u posleratnoj istoriji zemlje, ukazuju nemački mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track