AMBASADA IZRAELA: To je izmišljotina carske Rusije!
Foto: Www.myjewishlearning.com

AMBASADA IZRAELA: To je izmišljotina carske Rusije!

Planeta -

BEOGRAD - Vekovima su milioni Jevreja bili žrtve progona i ubistava upravo zbog ovakvih antisemitskih izmišljotina. Dobro poznat dokument Protokoli sionskih mudraca objavila je carska Rusija 1905. godine, a kasnije koristila nacistička propaganda, u cilju ponižavanja i ubijanja Jevreja, piše u saopštenju Ambasade Izraela povodom teksta "OVO NISMO SMELI DA SAZNAMO: 71 tajna koju jevrejska tajna društva brane životom!", koji je Kurir preneo sa portala www.dnevno. hr i www.iluminati.news.com.

"Teško je i zamisliti da se ovakav srednjovekovni i primitivan tekst, koji opisuje jevrejsko tajno društvo u pokušaju da osvoji svet, može pojaviti u cenjenim novinama u Srbiji u leto 2014. godine. Šokiran sam činjenicom da novine ne oklevaju da objave ovakve gluposti u svom online izdanju a da im pri tome ruka ne zadrhti. Kao Jevreji i Izraelci, duboko smo razočarani", piše na kraju saopštenja koje je potpisala Njegova ekselencija ambasador Josef Levi.

Podsećamo, portal Kurira je preneo ovaj tekst u kome je naveo: Kako verodostojnost ovog dokumenta ne može biti utvrđena sa sigurnošću, ostavljamo čitaocima da sami presude o čemu je reč, samo želimo da prenesemo ono o čemu svetski i domaći mediji proteklih dana pišu.

Izražavamo žaljenje ako je stečen utisak da je ovaj napis bio uperen protiv države Izrael ili njegovog naroda, jer portal Kurira ne zastupa antisemitsku politiku.

Osim toga, podsećamo da portal Kurira krajnje objektivno prati događaje u pojasu Gaze i Izraela i o tome pravovremeno i istinito izveštava javnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track