KASTRO: Za obaranje malezijskog aviona kriva ratoborna vlada Petra Porošenka
Foto: AP

Stav

KASTRO: Za obaranje malezijskog aviona kriva ratoborna vlada Petra Porošenka

Planeta -
Kuba je podržala Ukrajinu posle Černobilja, ali sada može samo da iskaže neslaganje sa akcijom antiruske, antiukrajinske i proimperijalističke vlade, kaže legenda kubanske revolucije

HAVANA - Bivši kubanski lider Fidel Kastro okrivio je ukrajinsku vladu za jučerašnje obaranje malezijskog putničkog aviona.

U saopštenju koje su danas objavili kubanski državni mediji, Kastro ističe da je avion leteo iznad teritorije koju kontroliše "ratoborna vlada ukrajinskog predsednika Petra Porošenka", prenosi AP.

Podsećajući na podršku Kube Ukrajini posle nuklearne katastrofe u Černobilju, Kastro ističe kako ona sada može da iskaže samo neslaganje sa akcijom "antiruske, antiukrajinske i proimperijalističke vlade".

Komentar Fidela Kastra usledio je nedelju dana pošto je izrazio dobrodošlicu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu tokom njegove latinoameričke ture.

Bivši kubanski predsednik je takođe kritikovao i izraelsku ofanzivu u Gazi, kao i SAD zbog njihovog stava da Izrael ima pravo da se brani. Američki predsednik Barak Obama "podržava Golijata protiv Davida", ističe Kastro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track