PREŽIVELA RUŠENJE ZGRADE: Morala sam sebi testerom da odsečem ruku do ramena!
Foto: AP

Poginulo 1.129 ljudi

PREŽIVELA RUŠENJE ZGRADE: Morala sam sebi testerom da odsečem ruku do ramena!

Planeta -
Ležala sam nepomično i pokušavala da nekoga dozovem u pomoć. Sve vreme sam se pitala gde mi je sestra, dok sam krvarila. Svuda oko mene su bili leševi, njihova krv se slivala na moje telo, priseća se Begum stravičnog događaja od pre godinu dan

Rodžina Begum, iz Bangladeša bila je zarobljena tri dana u ruševinama zgrade firme u kojoj je radila. Poginulo je čak 1.129 ljudi, među kojima i njena mlađa sestra, čije je telo bilo toliko uništeno da su je samo putem DNK analize identifikovali.

Kada je tog dana došla na posao, svuda okolo su stajali zabrinuti radnici koji su prethodnu noć gledali na vestima izveštaj o napuklini u zgradi. Usled najave o smanjenju plate, Begum je zajedno sa ostalim radnicima morala da radi kao da je sve u redu.

"Rekla sam sestri da smo pogrešile što smo ušle i pozvala je da izađemo napolje. Međutim, tada je bilo kasno. Osetile su se vibracije i sve je počelo da pada", priseća se ona.

Za 90 sekundi sve se srušilo i ostavilo 3.000 radnika zarobljeno.

"Ležala sam nepomično i pokušavala da nekoga dozovem u pomoć. Sve vreme sam se pitala gde mi je sestra, dok sam krvarila. Svuda oko mene su bili leševi, njihova krv se slivala na moje telo", priseća se Begum stravičnog događaja od pre godinu dana.

Trećeg dana su došli spasioci i na pitanje da li ima nekoga tu, preostalom snagom ih je pozvala. Čuli su je i došli da je izvuku ispod zida koji se sručio na nju.

"Doktor mi je rekao da ne može da priđe da mi amputira ruku. Dao mi je testeru i rekao da pokušam sama. Nisam znala da sam bila u stanju da uradim tako nešto sebi. Morala sam da pronađem sestru, to mi je dalo snagu da odsečem sebi ruku do ramena", navodi Begum.

Nažalost, njena sestra je već bila mrtva, a ova hrabra devojka navodi da ne može da prežali to što

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja