U HOLANIDJI DAN ŽALOSTI: Stižu tela iz Harkova, već su ukrcana u transportni avon
Foto: Reuters

Tuga

U HOLANIDJI DAN ŽALOSTI: Stižu tela iz Harkova, već su ukrcana u transportni avon

Planeta -
Avion sa posmrtnim ostacima dočekaće holandski kralj i kraljica sa porodicama 298 žrtava, a tela će zatim biti poslata u ojnu bazu Hilversum kod Amsterdama na identifikaciju

AJNDHOVEN - Tela oko 200 putnika putničkog aviona "Malezija erlajnza" na letu MH17 ukrcana su na aerodrom u Harkovu u australijski transportni avion i uskoro će poleteti put Ajndhovena u Holandiji.

Holandski zvaničnici kažu da su prebrojali oko 200 tela i da nedostaje još 95, to jest jedna trećina, navodi Dejli mejl.

Holandski kralj Viljem-Aleksander i kraljica Maksima dočekaće avion na aerodromu u Ajndhovenu sa porodicama 298 putnika i članova posade malezijskog boinga 777.

U Holandiji je danas dan žalosti za žrtvama pada malezijskog putničkog aviona u Ukrajini, odakle njihova tela danas stižu. Sa aerodroma u Ajndhovenu, tela će biti poslata u vojnu bazu Hilversum kod Amsterdama na identifikaciju.

Od 298 žrtava nesreće, 193 su bili državljani Holandije.

"Boing 777" kompanije "Malejža erlajnz", na relaciji Amsterdam-Kuala Lumpur, najverovatnije je u četvrtak, 17. jula, oboren raketom iznad istoka Ukrajine gde su se vodile žestoke borbe ukrajinske vojske i snaga ruskih separatista.

"Crne kutije" malezijskog aviona - registratori podataka o letu i radu ključnih uređaja viona, kao i razgovora u pilotskoj kabini, biće belgijskim vojnim avionom prenete u Veliku Britaniju gde će biti analizirane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track