PRONAŠAO RUPU U ZAKONU: Radi samo 26 sekundi i niko mu ništa ne može!
Foto: Printscreen Yt

Presedan u Hrvatskoj

PRONAŠAO RUPU U ZAKONU: Radi samo 26 sekundi i niko mu ništa ne može!

Planeta -
Andrija Rapsudić je sedam godina službovao kao ataše u Briselu iako ima samo srednju školu, a kaže da sad radi koliko radi jer nema kancelariju i sto

ZAGREB - Državni neradnik broj jedan u Hrvartskoj zove se Andrija Rapsudić, radi u Ministarstvu spoljnih poslova i povučen je iz Brisela prošle godine s mesta atašea jer ima samo srednju školu, a radi samo 26 sekundi dnevno, piše 24.hr.

Taj "diplomata" službovao je u glavnom gradu Belgije od 2006. do sredine prošle godine, 24.hr saznaje da ni tamo nije bio poznat po radnim navikama. Iza njega ostala je hrpa neobavljenog posla.

Kad je vraćen, smanjena mu je plata. Raspudić smatra da je to nepravedno i nezakonito i veruje da nije odgovoran zbog toga što na sadašnjem poslu u MIP-u zadržava svega po nekoliko sekundi.

"Nisu mu dali kancelariju i sto na radnom mestu. Nema gde da radi. Ministarstvo je napravilo krivično delo zato što mu ne daje platu", kaže njegov advokat Mate Knezović

U MIP-u Hrvatske kažu da najvećem državnom neradniku ne mogu da daju otkaz jer ga štiti Zakon o službenicima. Međutim, Sindikat službenika poziva se na zakon prema kojem je Raspudić, čiji je identitet objavio Večernji list, već mogao da dobije otkaz zbog kršenja svojih dužnosti. U tom sindikatu sumnjaju da šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić koristi ovaj slučaj kako bi Vlada promenila zakon i tako oštetila 64.000 zaposlenih u državnoj službi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track