Marijo: Najvažnije je da sam živ i zdrav
Foto: Kurir Štampano

Oteti inženjer stigao kući

Marijo: Najvažnije je da sam živ i zdrav

Planeta -
Odlučili smo da se pomerimo iz okruženja i da malo budemo zajedno. Dosta nam je svega, želimo da se posvetimo jedno drugom i da delimo zajedno lepe trenutke, za koje nismo imali prilike sve ovo vreme, rekla je za Kurir njegova supruga Danka Stanisavljević

BEOGRAD - Nakon dvomesečnog zarobljeništva u blizini glavnog libijskog grada Tripolija i oslobođanja u kom su učestvovali predstavnici srpskih i libijskih službi bezbednosti, srpski inženjer elektrotehnike Marijo Stanisavljević (53) napokon je doleteo u rodnu zemlju.

Stanisavljević je sleteo na aerodrom „Nikola Tesla“ juče oko 14 sati, a u stanu u Beogradu bio je sa suprugom Dankom, decom i prijateljima.- Živ sam i zdrav, što je najvažnije. Pobegao sam iz zatvora, a šta se i kako se dešavalo nije baš za javnost. Ali neke od stvari koje su mediji objavljivali su netačne - rekao je Stanisavljević.On je naveo i da su kompanija u kojoj radi „VAOS limitid“ s Malte i Ambasada Srbije u Libiji pomogle da stigne u Beograd.- Bilo je pokušaja otmičara da ucene firmu, u tome nisu uspeli, ali priča o otkupnini od osam miliona evra je netačna. Oni koji to pričaju nisu znali ni šta sam, ni gde sam, ni da li postojim - rekao je Stanisavljević.On je sinoć sa suprugom otputovao daleko od Beograda da „malo budu zajedno“.- Odlučili smo da se pomerimo iz okruženja i da malo budemo zajedno. Dosta nam je svega, želimo da se posvetimo jedno drugom i da delimo zajedno lepe trenutke, za koje nismo imali prilike sve ovo vreme - rekla je sinoć za Kurir Danka Stanisavljević.Marijovi tast i tašta su kazali da im je zet rekao da ono što je tamo „proživeo nije postojalo ni na Golom otoku“.Inače, Marijo Stanisavljević radio je u Libiji od 2006, a otet je 11. juna iz kampa „VAOS limitida“, u kojem je stanovao.(E. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track