BELA KUĆA: Potez Rusije će samo produbiti njenu izolaciju!

Ne mare za zabranu

BELA KUĆA: Potez Rusije će samo produbiti njenu izolaciju!

Planeta -
Portparolka Bele kuće Lora Lukas Magnuson navela je da će odgovor zapadnim zemljama ili kompanijama na sankcije koje su uvele SAD naneti dalju štetu ruskoj ekonomiji

VAŠINGTON - Bela kuća je danas saopštila da će planirana ruska zabrana uvoza poljoprivredih proizvoda iz SAD samo produbiti međunarodnu izolaciju Rusije.

Portparolka Bele kuće Lora Lukas Magnuson navela je da će odgovor zapadnim zemljama ili kompanijama na sankcije koje su uvele SAD naneti dalju štetu ruskoj ekonomiji.

Ona je dodala da SAD još jednom pozivaju Rusiju da utiče na deeskalaciju konflikta u Ukrajini, prenosi AP.

Prethodno su agencije izvestile da će ruska Agencija za veterinarski i fitosanitarni nadzor zabraniti uvoz svih poljoprivrednih proizvoda iz SAD.

Kako je prenela agencija RIA Novosti, Agencija za veterinarski i fitosanitarni nadzor zabraniće uvoz svog voća i povrća iz EU kao i svih poljoprivrednih proizvoda iz SAD.

Ruska agencija je citirala zvaničnika te službe Alekseja Aleksenka, prenosi AP.

On je rekao da će kompletna lista proizvoda čiji se uvoz u Rusiju zabranjuje biti objavljena sutra, ali da veruje da će biti zabranjen i uvoz svog voća i povrća iz zemalja EU, navodi AP.

Kako je izvestila agencija Rojters, ruska Agencija za veterinarski i fitosanitarni nadzor zabraniće uvoz svog voća i povrća iz EU kao i svih poljoprivrednih proizvoda iz SAD.

Prethodno je predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz "O primeni određenih specijalnih ekonomskih mera u cilju bezbednosti Ruske Federacije", saopštila je pres služba Kremlja.

Konkretno, tim dekretom se zabranjuje ili ograničava na period od godinu dana uvoz u Rusiju poljoprivrednih proizvoda, sirovina i hrane iz zemalja koje su se pridružile sankcijama protiv Rusije, prenela je agencija Interfaks.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track