Žerar Depardje: Ne plašim se zapadnih sankcija Rusiji
Foto: Reuters

Glumac bez straha

Žerar Depardje: Ne plašim se zapadnih sankcija Rusiji

Planeta -
Spokojan sam, jer je to poliika, izjavio je fransuski glumac s ruskim državljanstvom

VIBORG - Francuski glumac s ruskim državljanstvom Žerar Depardje izjavio je da ga ne plaše sankcije koje su SAD i EU uvele Rusiji, jer su one, kako je rekao, povezane isključivo s politikom.

"Spokojan sam, jer je to poliika", izjavio je u Deparđe u intervjuu za RIA Novosti. Govoreći o tome kako se oseća kao građanin Rusije, Deparđe je rekao da je njegova duša ruska i dodao da mu je veoma dobro u toj zemlji.

"Kada dođem u Rusiju, osećam se slobodno, osećam se voljeno. Ponosan sam što sam građanin Rusije", rekao je Deparđe.

Francuski glumac je naglasio da je uvek voleo rusku književnost i rusku muziku, a posebno klasike poput Puškina, Dostojevskog i Tolstoja. Dodao je i da sada ima mogućnost da sazna mnogo više o Rusiji i Rusima. Prema njegovoj oceni, srećna okolnost za Rusiju je to što ima predsednika kakav je Vladimir Putin.

"Nikada nisam video predsednika koji toliko poštuje ljude. I želim još jednom da ponovim da sam ponosan što sam građanin Rusije", rekao je Deparđe, među čijim su poslovnim planovima u toj zemlji otvaranje restorana i produciranje filmova. Žerar Deparđe dobio je ruski pasoš početkom januara 2013. godine, ali je zadržao i francusko državljanstvo. U februaru je dobio stalno boravište u glavnom gradu Mordovije Saransku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track