VAŽNI PARTNERI: Rompej i Barozo čestitali Erdoganu pobedu
Foto: Fonet/AP

Čestitka

VAŽNI PARTNERI: Rompej i Barozo čestitali Erdoganu pobedu

Planeta -
Turska je ključni partner Evropske unije, zemlja kandidat koja pregovara sa EU za članstvo, sused, važan trgovinski partner i spoljnopolitički saveznik, stoji u saopštenju dvojice zvaničnika

BRISEL - Predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo čestitali su danas Redžepu Tajipu Erdoganu na pobedi na izboru za predsednika Turske, navedneo je u zajedničkom saopštenju dvojice evropskih zvaničnika.

Turska je ključni partner Evropske unije, zemlja kandidat koja pregovara sa EU za članstvo, sused, važan trgovinski partner i spoljnopolitički saveznik, stoji u saopštenju iz pres kancelarije predsednika Evropskog saveta.

Dvojica evropskih zvaničnika su naveli da se raduju inteziviranju saradnje u svim navedenim područjima.Rompej i Barozo su istakli da veruju da će Erdogan imati pomirljivu ulogu, kakvu zahteva njegova nova pozicija i da će voditi računa o svim zajednicama, vernicima, osećajima, mišljenjima i načinu života u turskom društvu.

Dvojica evropskih zvaničnika su navela u saopštenju i da se raduju Erdoganovoj podršci rešavanju problema Kurda, u koji je već uložio izvesne napore i podršci rešavanju problema Kipra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja