FERGUSON SE NE SMIRUJE: Nastavljeni žestoki protesti zbog ubistva crnog tinejdžera
Foto: Printscreen Yt

Nemiri u američkom gradiću

FERGUSON SE NE SMIRUJE: Nastavljeni žestoki protesti zbog ubistva crnog tinejdžera

Planeta -
Policija je sinoć suzavcem rasterala okupljene nedaleko od zgrade koju su demonstranti u nedelju uveče zapalili, rekao je načelnik policije Fergusona Tom Džekson

FERGUSON - U američkom gradu Fergusonu, u državi Misuri, nastavljeni su neredi i protesti zbog ubistva 18-godišnjeg Afroamerikanca Majkla Brauna.

Policija je sinoć suzavcem rasterala okupljene nedaleko od zgrade koju su demonstranti u nedelju uveče zapalili, rekao je načelnik policije Fergusona Tom Džekson.

Neredi su počeli tokom protesta zbog smrti Majkla Brauna, nenaoružanog tinejdžera kog je u subotu ubio jedan policajac, a već u nedelju su se proširili iz Fergusona, gde većinski žive Afroamerikanci, na susedne gradove. Tada je zbog nereda privedeno više od 30 osoba.

Američki Federalni istražni biro (FBI) otvorio je istragu o Braunovoj smrti.

Očevici su rekli da je Braun podigao ruke u vis pre nego što je neimenovani policajac prišao i više puta pucao u njega iz pištolja.

Istražitelji nisu želeli da saopšte identitet policajca, kao ni koje je rase. Ranije je saopšteno da je na Brauna policajac ispalio više hitaca posle svađe koja je izbila između njih dvojice i još jedne osobe.

http://www.youtube.com/watch?v=FLI2PDNA5eM
http://www.youtube.com/watch?v=k93xcaYlm_8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track