HRVATI LJUTI NA NACIONALNU TV: HRT nije u stanju da javi ni to da pada kiša!
Foto: Printscreen

Blamaža

HRVATI LJUTI NA NACIONALNU TV: HRT nije u stanju da javi ni to da pada kiša!

Planeta -
Iako od ranog jutra žestoka oluja s gradom pustoši delove Hrvatske, HRT je ćutala sve do podneva, kad je objavila da - pada kiša

ZAGREB - Hrvati su zapanjeni zbog toga što nacionalna Hrvatska Radio-televiziija čitavih pet sati nije javila da žestoko nevreme pustoši zemlju.

Dok je Hrvatska danas od ranog jutra zahvaćena jakim nevremenom, HRT-ov čuveni Informativno–medijski servis čvrsto spava i ne objavljuje ništa – ni na teletekstu, ni u svojim vestima u 10 sati, što je zanemarivanje obaveza koje svaka pristojna televizija ima prema svojim pretplatnicima, piše Večernji.hr u prilično ljutitom komentaru.

Vest dana na HRT-u trebalo je da bude da je jutros u šest sati snažno nevreme pogodilo Karlovac, Dugu Resu i okolinu itd., ali vesti u 10 sati na Prvom programu počele su beznačajnom jučerašnjom izjavom lokalnog vukovarskog političara i još beznačajnijim odgovorom nekakvog našeg ministra, piše Večernji i dodaje da se odmah prešlo na "opsežne jučerašnje vesti iz sveta" - i petominutne vesti bile su gotove.

Šestominutne vesti na Četvrtom TV programu HRT počele su kao na radiju, samo tekstićem, bez ikakve slike, o tome da u na području Karloca i Duge Rese poplavljeni podrumi i putevi.

HRT je kasnila pet sati iza kobnog nevremena koje je ne samo da je zadesilo Karlovac, nego je usput poharalo i zadnje ostatke ostataka poverenja koje TV pretplatnici treba da imaju u svoju televiziju, komentariše Večernji i dodaje da je nevreme još juče bilo najavljeno, pa je blamaža HRT tim veća.

Ne objaviti čak ni sliku nečega što se u Hrvatskoj događa već pet sati zaista spada u povredu radne dužnosti koju, srećom, nije počinio pojedinac nego kolektiv – pa niko neće odgovarati; probudili su se tek u podne i objavili u Podnevnom dnevniku kako pada kiša, zaključuje Večernji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track