OBAMA PREKIDA GODIŠNJI ODMOR: Hitan sastanak sa Bajdenom i saradnicima!
Foto: Rojters

Dolazak u Vašington

OBAMA PREKIDA GODIŠNJI ODMOR: Hitan sastanak sa Bajdenom i saradnicima!

Planeta -
Tema sastanaka nije poznata, ali se nagađa da su u pitanju mnoge krize kako u zemlji tako i u inostranstvu, dok savetnici tvrde da američki predsednik želi lično da održi neke sastanke u Beloj kući

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama, koji je na letnjem odmoru sa porodicom, vratiće se večeras u Vašington zbog sastanka sa potpredsednikom Džozefom Bajdenom i drugim savetnicima.

Time će Obama na kratko prekinuti dvonedeljni odmor tačno na polovini zbog sastanka, čija tema nije poznata.

Zasad nije jasno zašto predsednik SAD prekida odmor, a agencija AP navodi da je moguće da je to zbog kritika da Obama provodi dve nedelje na odmoru u jeku mnogih kriza - i u zemlji i u inostranstvu.

Obama je, ipak, prvu nedelju odmora proveo radno - davao je izjave povodom američke vojne akcije u Iraku i sukobima policije i demonstranata u Fergusonu.

Pozivao je strane lidere da razgovaraju o tenzijama između Ukrajine i Rusije, kao i Izrael i Hamas.

"Smatram da treba reći da je zbog komplikovanih situacija u svetu, predsednik i dalje angažovan", izjavio je portparol Bele kuće Erik Šulc.

Kako je navedeno, Obama će se u utorak ponovo vratiti na ostrvo Martas Vinjard.

Obama je sve letnje odmore bar delimično provodio na ovom ekskluzivnom ostrvu u Masačusetsu od kako je na funkciji predsednika, sem 2012. godine, kada se kandidovao za drugi mandat.

U vreme kada je odlazio na odmor, pre osam dana, agencije su napomenule da će se vratiti na dva dana u Vašington.

Njegovi savetnici ni tada nisu želeli da iznose detalje o razlozima Obaminog povratka, navodeći samo da želi lično da održi neke sastanke u Beloj kući.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track