OVO JE UBICA CRNOG TINEJDŽERA: Policajac Daren Vilson nedavno bio odlikovan!
Foto: Printskrin

Procurelo

OVO JE UBICA CRNOG TINEJDŽERA: Policajac Daren Vilson nedavno bio odlikovan!

Planeta -
Patolog: Nije trebalo da puca toliko puta, ispalio je šest metaka u tinejdžera, od toga dva u glavu

SENT LUIS - U javnost je dospela i prva fotografija Darena Vilsona, policajca koji je ispucao šest metaka u crnog tinejdžera Majklla Brauna i izazvao žestoke rasne proteste zbog kojih je uvedeno vanredno stanje i policijski čas, a na ulice Fergusona, predgrađa Sent Luisa gde se ubistvo desilo, poslata Nacionalna garda.

Američki mediji su fotografiju pronašli na profilu Vilsonovih roditelja na Fejsbuku. Oni su sina fotografisali kad je primao odlikovanje i to samo mesec dana pre ubistva tinejdžera.

Majkl Braun, Foto AP
Majkl Braun, Foto AP

Rezultati privatne obdukcije pokazali su da je Vilson najmanje šest puta pucao u nenaoružanog 18-godišnjeg Majkla Brauna, citira Njujork tajms glavnog patologa Majkla M. Bejdena.

Doktor Bejden kaže da Majkl nije upucan iz blizine, što znači da pada u vodu tvrdnja policije da je upucan u policijskom automobilu. Takođe je rekao da je policjac Vilson dva puta pucao Majklu u glavu. Doktor Bajden je podsetio novinare da cilj njegove obdukcije nije da utvrdi da li je pucnjava bila opravdana, ali je rekao da policajac "nije trebalo da puca toliko puta".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track