KAO NA PIJACI: Severna Koreja uvredila Džona Kerija na račun fizičkog izgleda
Foto: Ap I Rojters

Neprimereno

KAO NA PIJACI: Severna Koreja uvredila Džona Kerija na račun fizičkog izgleda

Planeta -
Prethodno su severnokorejske vlasti nazvale američkog predsednika Baraka Obamu majmunom, a predsednicu Južne Koreje Park Geun-hje prostitutkom

PJONGJANG - Severnokorejske vlasti nazvale su danas američkog državnog sekretara Džona Kerija vukom u jagnjećoj koži "sa odvratnom ogromnom donjom vilicom", što je najnoviji napad vlade u Pjongjangu na zvaničnike zemalja koje smatraju neprijateljskim.

Prethodno su severnokorejske vlasti nazvale američkog predsednika Baraka Obamu majmunom, a predsednicu Južne Koreje Park Geun-hje prostitutkom, prenela je agencija AP.

Uvreda DŽona Kerija sadržana je u saopštenju vlade objavljenom samo na korejskom jeziku, u vreme kad su tenzije između Severne Koreje i SAD visoke zbog vojnih vežbi koje sprovode Vašington i Seul. U saopštenju se citira izjava neimenovanog portparola severnokorejskog Ministarstva za unutrašnju politiku, koji je Kerija opisao "vukom u jagnjećoj koži".

Portparol je kritikovao Kerija zato što je nedavno rekao da Vašington želi mir na korejskom poluostrvu, iako su SAD i Južna Koreja posle toga ipak održale vojne vežbe za koje je Pjongjang tražio da budu otkazane.

"Njegovo ponašanje je još jednom dokazalo duboko ukorenjenu licemernu prirodu SAD, koje varaju i izruguju se čovečanstvu svim vrstama trikova", naveo je portparol u saopštenju koje je prenela zvanična severnokorejska novinska agencija CNA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track