BELA KUĆA: Tri zvaničnika dolaze na sahranu ubijenog crnog tinejdžera
Foto: AP

Rasni sukobi

BELA KUĆA: Tri zvaničnika dolaze na sahranu ubijenog crnog tinejdžera

Planeta -
Grupu zvaničnika Bele kuće predvodiće Broderik Džonson, vrlo blizak saradnik američkog predsednika

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama poslaće tri visoka zvaničnika Bele kuće na sahranu ubijenog crnog tinejdžera Majkla Brauna, čije je ubistvo izazvalo višednevne rasne nemire u Fergusonu u američkoj državi Misuri, saopšteno je danas u Vašingtonu.

Grupu zvaničnika Bele kuće predvodiće Broderik Džonson pokrovitelj inicijative Bele kuće za podsticanje dečaka i obojenih mladih ljudi da uzmu život u svoje ruke pod nazivom Čuvar moga brata i vrlo blizak saradnik američkog predsednika, prenela je agencija AP.

Sahrani će takođe prisustvovali zamenik direktora Kancelarije Bele kuće za javni angažman Marlon Maršal i savetnik te Kancelarije Heter Foster.

Bela kuća je saopštila da će Maršal iz Sent Luisa s majkom ubijenog dečaka, prisustvovati komemoraciji u Baunovoj gimnaziji.

Sahrana Brauna održaće se sutra u Fergusonu i verovatno će izazvati nova okupljanja "nezadovoljnika" koji zahtevaju da se suoči s pravdom policajac belac koji je šest puta pucao u crnog tinejdžera 9. avgusta ove godine, tokom navodnog pokušaja privođenja zbog pljačke, dodaje AFP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track