Ubica sa skutera izrešetao školarce u Tuluzu
Foto: BETA

Tragedija

Ubica sa skutera izrešetao školarce u Tuluzu

Planeta -
Poginuli učitelj, njegova dva sina i još jedno dete, a naoružani napadač je pobegao
1 / 2

TULUZ - U pucnjavi ispred jedne jevrejske škole jutros u Tuluzu, na jugozapadu Francuske, stradalo je više osoba, saopštila je policija, a prema izjavama očevidaca poginule su četiri osobe među kojima troje dece.

Prema najnovijim informacijama, poginuli su 30-godišnji muškarac sa svoja dva sina koje je poveo u školu i još jedno dete. Poginuli muškarac učitelj je u jevreskoj školi.

Naoružana osoba koja je otvorila vatru pobegla je na skuteru, rekli su očevici, a policija ne isključuje mogućnost da se radi o istoj osobi koja je prošle sedmice ubila trojicu vojnika u Tuluzu i Montobanu, a koja je još u bekstvu.

Policija navodi da je oružje koje je napadač koristio na jevrejsku školu isto ono koje je koristila osoba koja pucala na vojnike. Izvori bliski policiji navode da je nepoznata osoba pucala jutros na grupu od oko četiri do pet osoba i da je ubijeno jedno dete i jedan roditelj, dok je još dvoje dece teško ranjeno.

Francuski ministar unutrašnjih poslova odmah je naredio pojačano obezbeđenje svih jevrejskih škola u zemlji, a očekuje se da će on tokom dana doći u Tuluz.

Izrael je "užasnut" i veruje da će Pariz učiniti sve da rasvetli okolnosti pucnjave, izjavio je portparol spoljnih poslova.

"Užasnuti smo zbog ovog napada i imamo poverenja u francuske vlasti da će učiniti sve kako bi se rasvetlila ova drama i krivci za ubistva izveli pred sud", izjavio je portparol za agenciju AFP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track