Ubica iz Tuluza snimio svoje zlodelo?!
Foto: Rojters

Ubica iz Tuluza snimio svoje zlodelo?!

Planeta -
Ministar francuskog MUP kaže da je napadač "na okrvavljenim grudima nosio neku vrstu aparature za snimanje"
1 / 3 Foto: Rojters

TULUZ - Masovni ubica koji je u jevrejskoj školi u Tuluzu ubio četvoro ljudi, možda je snimio svoje zlodelo, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Francuske Klod Gean (Claud Gueant).

Prema njegovim rečima, napadač je "na okrvavljenim grudima nosio neku vrstu aparature za snimanje". Kada su ga novinari u Tuluzu upitali da li je ubica možda snimio ono što je uradio, Gean je odgovorio: "Moguće je".

Gean je takođe izjavio da francuske vlasti pregledaju internet u potrazi za eventualnim snimkom, ali dosad ništa nisu našle.

Nepoznati napadač je u ponedeljak u Tuluzu na jugu Francuske ispred jevrejske škole ubio rabina, njegova dva sina i ćerku direktora škole. Takođe je teško ranio jednog mladića. Ubica je na žrtve pucao iz pištolja sa motocikla.

Vlasti tvrde da je isto oružje korišćeno u prošlonedeljnom ubistvu tri francuska vojna padobranca.Motiv ovih zločina nije ustanovljen. Žrtve napada biće dopremljene u Izrael, gde će njihovi posmrtni ostaci biti sahranjeni, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Izraela.

Minut ćutanja

U školama širom Francuske prema odluci predsednika Nikole Sarkozija, minutom ćutanja odata je pošta stradalima u pucnjavi ispred jevrejske škole u Tuluzu, kada je poginulo troje dece i jedan profesor.Sarkozi je odao poštu stradalima u koledžu Fransoa Kupren, srednjoj školi u centru Pariza, u samoj blizini Memorijalnog centra posvećenog žrtvama holokausta.On se kratko obratio učenicima, obećavši da će vlasti učiniti sve da pronađu serijskog ubicu koji je odgovoran za pucnjavu ispred škole u Tuluzu, ali po svemu sudeći i za ubistva trojice vojnika prošle sedmice u Tuluzu i Montobanu.

http://www.youtube.com/watch?v=L8lrCRc6ruw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track