TRAGEDIJA U ZENICI: Tela poginulih rudara pronađena, priprema se izvlačenje
Foto: Tanjug

Zemljotres u jami Rasptočje

TRAGEDIJA U ZENICI: Tela poginulih rudara pronađena, priprema se izvlačenje

Planeta -
Nadležnost nad jamom Raspotočje Rudnika mrkog uglja u Zenici preuzeo je federalni inspektor rudarstva i on daje sva uputstva, naredbe i sprovodi protokol kada je u pitanju jama i krug jame, kazao je Oruč

ZENICA - Posle nesreće u jami Raspotočje rudnika mrkog uglja u Zenici u kojoj je povređeno 29 rudara, a pet je izgubilo život, predsednik Sindikata Rudnika mrkog uglja u Zenici, Mehmed Oruč je najavio za danas izvlačenje tela četiri rudara koja nisu izvučena juče, a zatim se očekuje zvanična potvrda imena stradalih i uzrok njihove pogibije, javljaju bosanski mediji.

"Nadležnost nad jamom Raspotočje Rudnika mrkog uglja u Zenici preuzeo je federalni inspektor rudarstva i on daje sva uputstva, naredbe i sprovodi protokol kada je u pitanju jama i krug jame", kazao je Oruč. Na ulaz u krug rudnika Raspotočje postavljena je žuta traka, a ispred rudnika nema nikoga osim policije koja obezbeđuje ulaz u krug rudnika.

Porodice rudara sinoć su ispred rudnika čekale vest o članovima porodice i rođacima koji nisu bili izvučeni u jučerašnjoj akciji spasavanja, a nakon osiguranja mesta dogadaja udaljeni su iz kruga rudnika. Spasilačke ekipe su juče locirale tela i počele rad na osiguravanju dela rudnika kako bi ljudi koji budu radili na izvlacenju tela bili sigurni.

Oni su juče popodne morali da prekinu akciju izvlačenja tela iz bezbednosnih razloga, jer je rudnik oko 14.00 časova pogodio novi "gorski udar", zbog koga su i stradali rudari u četvrtak. Iz bolnice u Zenici je potvrđeno da niko od preživelih rudara nije u životnoj opasnosti, ali da je više njih zadobilo različite povrede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track