Ubica iz Tuluza: Postaviću snimke na internet
Foto: REUTERS

Opsada

Ubica iz Tuluza: Postaviću snimke na internet

Planeta -
Osumnjičeni je Muhamed Merah, 24-godišnji Francuz alžirskog porekla, koji za sebe tvrdi da je islamistički militantni aktivista

PARIZ - Muškarac koji tvrdi da je ubio sedam osoba u Tuluzu najavio je u pozivu jednoj televizijskoj stanici da će postaviti snimke ubistava na internet, saopštila je francuska policija.

Policija trenutno proverava poziv televizijskom kanalu Frans 24 koji je upućen samo dva sata pre nego što je uhvaćen osumnjičeni koji tvrdi potpuno isto što i osoba koja je zvala televiziju - da je povezan sa Al Kaidom i da je ubistva počinio u znak osvete za smrt palestinske dece.

"On je rekao da je povezan sa Al Kaidom, da je ovo samo početak, da je sve snimio i da će to uskoro biti na internetu," rekao je AFP novinar koji se javio u redakciji televizije Frans 24.

Osumnjičeni je Muhamed Merah, 24-godišnji Francuz alžirskog porekla, koji za sebe tvrdi da je islamistički militantni aktivista i da je bio u Avganistanu i Pakistanu.

Prema izvorima policije, istražni organi ozbiljno shvataju poziv televizijskoj stanici ali ne mogu da potvrde da je reč o istom čoveku.

U međuvremenu, troje jevrejske dece i rabin, koji su ubijeni u ponedeljak ispred jevrejske skole u Tuluzu u Francuskoj, sahranjeni su u prisustvu nekoliko hiljada ožalošćenih ljudi na groblju Givat Šmuel u Jerusalimu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja