DŽIHADISTKINJA ZAPRETILA: Glava Dejvida Kamerona završiće na kocu!
Foto: Tviret, Reuters

Mržnja

DŽIHADISTKINJA ZAPRETILA: Glava Dejvida Kamerona završiće na kocu!

Planeta -
18-godišnja muslimanka iz Britanije kaže da joj je dolazak u Siriju bio najbolja odluka u životu i preti pokoljem svojim zemljacima

LONDON - Sve više britanskih muslimana odlazi u Irak i Siriju da bi se pridružili džihadistima Islamske države (IS), a među njima je i 18-godišnja devojka koja je na Tviteru objavila da više ne želi da ima veze s domovinom, a britanskom premijeru Dejvidu Kameronu obećala je da ću mu glava jednog dana biti nabodena na kolac, piše Dejli mejl.

Devojka, koja za sebe kaže da ima 18 godina i da joj je dolazak u Siriju bio najbolja odluka u životu, predstavlja se na Tviteru kao @UmmKhattab_.

Osim pretnji i poziva zemljacima do dođu i pridruže se IS, objavila je i svoje fotografije u nikabu i s jurišnom puškom AK-47 preko ramena.

Iz njenih postova vidi se da je ne zabrinjavaju pretnje da će ostati bez britanskog državljanstva zbog toga što se pridružila koljačima IS - naziva ih "prilično smešnim".

U drugom tvitu piše da je uzbuđuje mogućnost pokolja američkih vojnika u slučaju napada na Islamsku državu.

Profil na Tviteru ona je otvorila 27. juna, samo dan pošto su blizankinje Selma i Zahra Halejne pobegle u Siriju. Sestre iz okolime Mančestera zavetovale su se da se nikad neće vratiti kući, a pretpostavlja se da su već udale za borce IS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track