Sveštenik don Emil Bilaver zbog svog izgleda počinio samoubistvo
Foto: Rojters

Hitac iz pištolja

Sveštenik don Emil Bilaver zbog svog izgleda počinio samoubistvo

Planeta -
Bilaver se pre mesec dana povredilo menjajući plinsku bocu u župnoj kancelariji u Bibinjama

U nedelju ujutro oko 10 sati porodica je u kući u Škabrnji pronašla sveštenika don Emila Bilavera (48) nakon što je počinio samoubistvo hicem iz pištolja. Bilaver, rodom iz Škabrnje, bio je župnik u više župa na zadarskom području i to u Zadru, Obrovcu, Medviđi, Kalima i Bibinjima.

Uviđaj je vodilo Državno tužilaštvo i policija i utvrđeno je da je reč o samoubojstvu. Zadarska nadbiskupija u saopštenju je potvrdila samoubistvo te izvestila da se Bilaver pre mesec dana povredilo menjajući plinsku bocu u župnoj kancelariji u Bibinjama, pa je s teškim opekotinama lica primljen u zadarsku bolnicu na lečenje. Poslednjih nekoliko nedelja boravio je na daljem lečenju i oporavku u Zagrebu.

"Povrede su, čini se, ostavile veliki trag na njegovoj duši i telu, pa je skrhan učinio korak koji kao ljudi ne možemo do kraja razumeti. Preostaje nam duboka bol zbog njegovog gubitka, kao i žarka molitva kojom preporučujemo Božje milosrđe za njegovu plemenitu dušu", stoji u saopštenju Zadarske nadbiskupije."Delimo žalost s njegovim roditeljem majkom Ljubicom r. Rogić i rodbinom u Škabrnji, kao i s vernicima župe Bibinje i drugih župa gde je pokojni don Emil služio. I u molitve preporučujemo njegovu dušu. Dok Bogu zahvaljujemo za don Emila Bilavera, kao i za sve dobro što je za svog svešteničkog života učinio, njegovu dušu preporučujem Božjem milosrđu. Neka mu naše molitve pomognu da ga Svemogući pridruži uskrsnuću Krista Gospodina. A svima koji tuguju zbog neizbežnog rastanka, neka Uskrsli Gospodin bude potpora i snaga. I neka sve ispuni svojom nadom i utehom", dodaje se u saopštenju.

Bilaver je rođen u Škabrnji 13. 10. 1966. godine od oca Nikole i majke Ljubice rođene Rogić.

(Večernji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track