SLIKAO 900 GOLIH LEPOTICA: Fotografije Sanaderovih žena završile na đubrištu
Foto: Romeo Ibrišević I Fonet Ap

Rani radovi

SLIKAO 900 GOLIH LEPOTICA: Fotografije Sanaderovih žena završile na đubrištu

Planeta -

Fotoreporter Romeo Ibrišević kaže za Kurir da je pravio ekološku priču o deponiji usred Zagreba kad je ugledao albume s negativima golišavih lepotica

ZAGREB - Dok je fotografisao deponiju na Trešnjevci u Zagrebu, hrvatski fotoreporter Romeo Ibrišević otkrio je odbačenu arhivu fotografija bivšeg premijera Ive Sanadera, piše Jutarnji.hr.

"Fotografisao sam deponiju usred Zagreba, koja je nastala na parkingu ispred jedne birtije i koja se uvećava bukvalno iz sata u sat, kad sam ugledao te kutije. Čuo sam da se u tom kvartu nalazila zgrada čiji je vlasnik bio Ivo Sanader, a koju je neko kupio, pa je izbacio i albume s negativima. Gde - logično, na ulicu usred Zagreba. Tek, priča koja je trebalo da bude ekološka, postala je poznata po golišavim lepoticama jer je pored potpisan Sanader", kaže za Kurir Romeo Ibrišević, inače aktivista Udruženja za zaštitu okoline Zelene stope.

Foto: Romeo Ibrišević
Foto: Romeo Ibrišević

"Na kutijama je pisalo 'Meyer Press', a na kutijama s negativima fotografija golih devojaka rukom je bilo ispisano 'Sanader'. Nije mi mnogo trebalo da shvatim da su to gole lepotice koje je Ivo Sanader krajem osamdesetih nosio na 12. sprat Vjesnikovog nebodera u redakciju Starta, gde su one svake nedelje završavale na duplericama", ispričao je Romeo Ibrišević za Jutarnji.hr.

Foto Romeo Ibrišević
Foto Romeo Ibrišević

Ivo Sanader je osamdesetih godina živeo i radio u Austriji, odakle je slao novinarske tekstove i priloge za magazinska izdanja. U jednom od brojnih sudskih procesa on je kao opravdanje za svoju pozamašnu imovinu naveo i dobre honorare koje je dobijao od Vjesnika za tekstove i fotografije koje je slao iz Austrije. A Ibrišević je, kao dugogodišnji fotoreporter dnevnog lista Vjesnik, sarađivao s brojnim izdanjima tadašnjeg NIŠPRO Vjesnika, koji je izdavao brojne nedeljnike i magazine, kao što je Start.

Inače, Sanader se bavio novinarskim poslom dok je studirao romanistiku i komparativnu književnost u Inzbruku, a supruga Mirjana arheologiju i istoriju.

Romeo Ibrišević: Šta ću sa 900 lepotica sa đubrišta?
Romeo Ibrišević: Šta ću sa 900 lepotica sa đubrišta?

„Isprva me mučilo pitanje šta da radim sa ovih oko 900 lepotica koje sam pronašao. Pomislio sam da je ovo možda neka skrivena kamera. Ali nigde nisam video kameru. Zatim mi je pošlo kroz glavu da bi ovaj materijal mogao biti i sudski dokaz da se Sanader bavio ovim poslom, ali ta rasprava je prošla. Ako je to njegovo vlasništvo, kako se našlo na divljoj deponiji, iz kojeg i čijeg stana je to očišćeno“, pitao se Ibrišević pre nego što je odlučio svoje otkriće da podeli sa širom javnošću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja