Obama optužio Rusiju u UN, Lavrov ga nije ni pogledao!
Foto: Reuters

Ignorisao američkog predsednika

Obama optužio Rusiju u UN, Lavrov ga nije ni pogledao!

Planeta -
Dok je američki predsednik govorio, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov bio je u sali, ali je ostao zagledan u papire ne gledajući u Obamu

NJUJORK - Američki predsednik Barak Obama optužio je danas Rusiju za slanje oružja pobunjenicima u jugoistočnoj Ukrajini, za odbijanje da dozvoli pristup mestu oborenog putničkog aviona “Malezija erlajnsa” i za pomeranje vojnih trupa preko granice sa Ukrajinom.

“To je vizija sveta u kojoj imati moć znači biti u pravu, sveta u kojem jedna zemlja može ponovo da iscrta granice drugoj, a civilizovani ljudi ne mogu da sahrane svoje najdraže zbog istine koja može da bude otkrivena. Amerika zastupa nešto drugo”, rekao je Obama u obraćanju 69. Generalnoj skupštini UN, prenela je agencija AP.

On je ostavio otvorenu mogućnost da će doći do rešenja višemesečnog sukoba u Ukrajini, a iako je ranije bio skeptičan prema dometima primirja koje je potpisno ranije ovog meseca između Kijeva i proruskih Donbasa i Luganska, danas je ocenio da primirje “nudi izlaz” prema miru.

Obama je rekao da će ukoliko Rusija bude pratila osnovu sporazuma biti ukinute ekonomske sankcije. Dok je američki predsednik govorio, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov bio je u sali, ali je ostao zagledan u papire ne gledajući u Obamu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track