POŽAR U ČIKAGU: Odloženi letovi na dva aerodroma!
Foto: Rojters

Sumnja se da je podmetnut

POŽAR U ČIKAGU: Odloženi letovi na dva aerodroma!

Planeta -
Služba avijacije grada Čikaga saopštila je da su zaposleni Federalne administracije za avijaciju (FAA) evakuisani iz kontrolnog tornja u Aurori, u saveznoj državi Ilinos, posle požara koji je izbio u prepodnevnim satima po lokalnom vremenu

ČIKAGO - Svi letovi na dva čikaška aerodroma - Oher i Midvej - odloženi su danas zbog požara koji je izbio u kontrlonom tornju.

Služba avijacije grada Čikaga saopštila je da su zaposleni Federalne administracije za avijaciju (FAA) evakuisani iz kontrolnog tornja u Aurori, u saveznoj državi Ilinos, posle požara koji je izbio u prepodnevnim satima po lokalnom vremenu.

FAA je potvrdila da je izbio požar, ali nije iznosila druge detalje, javio je Rojters. Spasilačka ekipa koja je intervenisala posle dojave o požaru našla je u podrumu kontrlonog tornja muškarca koji je sam sebi naneo povrede, nakon čega je odveden u bolnicu, javio je "Čikago tribjun".

En-Bi-SI njuz je javio, pozivajući se na izvore iz FAA, da se pretpostavlja da je reč o namerno podmetnutom požaru. Više od 300 sletanja i poletanja sa Ohera i Midveja odloženo je danas, navedeno je na sajtu "Flajtaver".

Čikago je jedna od glavnih tačaka transfera za letove iz celih SAD, a Oher, jedan od najvećih aerodoma na svetu, glavna je destinacija za više američkih avio-prevoznika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track