Dodik: Velika pobeda SNSD u Laktašima
Foto: RTRS

Podsticaj za predstojeće izbore

Dodik: Velika pobeda SNSD u Laktašima

Planeta -
Važno je što su ovi izbori protekli fer i korektno. Ovo je velika i briljantna pobeda ostvarena u uslovima osporavanja naše partije, njenih rezultata i uspeha, kazao je predsednik SNSD

LAKTAŠI - Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je u Laktašima ostvarena velika pobeda SNSD-a i kandidata ove stranke za načelnika opštine Miroslava Kodžomana i istakao da je ovaj uspeh dobar podsticaj za predstojeće opšte izbore u BiH.

"Važno je što su ovi izbori protekli fer i korektno. Ovo je velika i briljantna pobeda ostvarena u uslovima osporavanja naše partije, njenih rezultata i uspeha", rekao je Dodik u Laktašima.

On je naglasio da je opozicija pokušala sve predstaviti na drugačiji način.

"Ovo je dobar podsticaj za opšte izbore koji su zakazani za 12. oktobar. Laktaši su pokazali privrženost ideji SNSD-a i nema razloga da čitava Republika Srpska ne postupi na isti način", naveo je Dodik.

Kandidat SNSD-a Miroslav Kodžoman osvojio je na prijevremenim izborima za načelnika opštine Laktaši 8.578 ili 55,21 odsto glasova, preliminarni su i nezvanični rezultati Centralne izborne komisije BiH.

Novoizabrani načelnik opštine Laktaši Miroslav Kodžoman izjavio je da će ispuniti sva obećanja data građanima ove lokalne zajednice.

"Želim da zahvalim svim našim aktivistima i simpatizerima koji su pretrpeli mnoge udarce u ovoj izbornoj kampanji. Oni su pobednici ovih izbora", rekao je Kodžoman.

Međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović ocenila je da je pobeda kandidata SNSD-a Miroslava Kodžomana na prevremenim izborima za načelnika opštine Laktaši potvrda političkog angažmana ove stranke.

"Ako u jednoj opštini nakon 17 godina vlasti ovako ubedljivo pobedite, onda to znači da građani prepoznaju sve one koji su mogli da im pruže i političku i ekonomsku stabilnost", rekla je Cvijanovićeva.

Ona očekuje da je ovo uvod u veliku pobedu SNSD-a na svim nivoima na izborima 12. oktobra i da će građani prepoznati da je ova stranka odgovorno radila na svakom mestu u Republici Srpskoj i učinila da Srpska bude politički i ekonomski stabilna.

"Radili smo na tome da se zna kakvi su naši politički stavovi i ekonomska opredeljenja, bili smo sa svojim narodom uvek kada je bilo teško, prebrodili smo ekonomsku krizu, a da nismo pokleknuli ili legli, kao što su to uradile neke moćnije ekonomije, donosili smo hrabre odluke i očekujemo da to građani prepoznaju", rekla je Cvijanovićeva.

Ističući da ima još puno stvari koje se moraju uraditi u narednom periodu, Cvijanovićeva je navela da je SNSD u proteklom periodu imao priliku da pokaže šta zna i da je bio čvrsto sa svojim narodom tokom poplava i pomagao svugde gde je to bilo potrebno.

"Bili smo prva Vlada koja je donela konkretan set mera kojima se intervenisalo prema ugroženom stanovništvu. Ovim smo pokazali da zajedno sa svojim koalicionim partnerima vodimo doslednu politiku, koja je usmerena na dobrobit Republike Srpske i svih njenih građana", poručila je Cvijanovićeva.

Ona kaže da nije videla takvu doslednost kod opozicije, niti odgovorno ponašanje kada su bili na vlasti, te da ni sada ne vidi da su predstavili bilo kakav politički ili ekonomski plan.

"Za razliku od toga, SNDS sa svojim koalicionim partnerima marljivo radi i nastavićemo tako da radimo zato što je Republika Srpska svetinja, a poboljšanje života svakog pojedinca naša politička misija na kojoj ćemo predano raditi", rekla je Cvijanovićeva.

Potpredsednik SNSD-a Igor Radojičić ocenio je da je pobeda kandidata SNSD-a na prevremenim izborima za načelnika opštine Laktaši Miroslava Kodžomana samo jedna etapa u kampanji koja će biti krunisana trijumfom SNSD-a na opštim izborima 12. oktobra.

"Za SNSD je ovo ogromna potvrda onoga što smo radili. Uprkos svemu što se o nama negativno govorilo, idemo ostvariti još jednu pobedu 12. oktobra, da i te izbore održimo na fer i demokratski način i da dobijemo pobednike koji će 13. oktobra moći da nastave dalje da rade", rekao je Radojičić.

On je konstatovao da su održani fer i demokratski izbori u Laktašima, a veoma je važno da su građani slobodno izrazili svoju volju bez ijednog incidenta.

"Za SNSD je to veoma važno zato što je više od dve godine u toku veoma negativna kampanja u kojoj se SNSD i svi njegovi funkcioneri satanizuju na najgori mogući način. Predizborna kampanja gotovo da nije prestajala od lokalnih izbora 2012. godine. Ogroman je uspeh danas u Laktašima ostvariti ponovo 56 odsto glasova za SNSD, naspram ujedinjene opozicije u kojoj i ne znamo tačno koliko političkih partija ima, koja je uspela dosegnuti 42 odsto glasova", dodao je Radojičić.

Potpredsednik SNSD-a Nikola Špirić ocenio je da pobeda Kodžomana predstavlja uvod u pobedu stranke na opštim izborima 12. otktobra. On je rekao da je sinoć došao u Laktaše da čestita pobedu Kodžomanu.

"Ovo predstavlja uvod u pobedu SNSD-a na opštim izborima 12. oktobra", naglasio je Špirić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track