(VIDEO) MAJKA OTMIČAR: Nestala devojčica posle 12 godina pronađena u Meksiku

rešen slučaj

(VIDEO) MAJKA OTMIČAR: Nestala devojčica posle 12 godina pronađena u Meksiku

Planeta -
Nju je u aprilu 2002. godine, majka Dara Mari Lorens odvela na vikend, u sklopu dogovora o poseti dece posle razvoda, ali je nikada nije vratila ocu, koji je dobio starateljstvo

VAŠINGTON - Devojčica iz Teksasa, koju je pre 12 godina posle razvoda otela majka, pronađena je u Meksiku i vraćena u SAD, saopštili su danas zvaničnici.

Sabrina Alen je proglašena nestalom 2002. godine, kada je imala četiri godine, a pronađena je u jednom manjem gradu, na oko 140 kilometara istočno od Meksiko Sitija.

Nju je u aprilu 2002. godine, majka Dara Mari Lorens odvela na vikend, u sklopu dogovora o poseti dece posle razvoda, ali je nikada nije vratila ocu, koji je dobio starateljstvo.

"Presrećan sam što je Sabrina pronađena živa i što je dobro", naveo je u saopštenju otac Greg Alen, prenela je agencija AFP.

U misiji potrage i spasavanja Sabrine, sada već tinejdžerke, učestvovali su meksičke federalne vlasti, američki maršali i Federalni istražni biro.

Kako je saopšteno, u akciji je povređen jedan meksički policajac.

Agencija AFP je prenela da su Sabrina i majka prebačene sinoć u SAD.

"Molimo se za meksičkog policajca koji je ranjen. Želimo da se zahvalimo i meksičkoj vladi na saradnji povodom ovog slučaja. Nikada nisu odustali", istakao je otac, koji se zahvalio i Federalnom istražnom birou i američkim maršalima.

Privatni istražitelj Fili Klajn, koji je bio angažovan na ovom slučaju, izjavio je da je Sabrina odvedena je u policiju zajedno s majkom.

Dara Lorens i Greg Alen razveli su se 2000. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=_wS8lT6WQhc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track