STRAVA U SIJERA LEONEU: Svakog sata ebolom se zarazi pet osoba!
Foto: Reuters

Zastršujuće

STRAVA U SIJERA LEONEU: Svakog sata ebolom se zarazi pet osoba!

Planeta -
Broj zaraženih mogao bi ubrzo da se duplira i da na svaki sat imamo 10 novih slučajeva, upozorava šef organizacije Spasimo decu

FRITAUN - Najveća međunarodna nevladina organizacija u Velikoj Britaniji "Spasimo decu" upozorila je danas da se u Sijera Leoneu svakoga sata zarazi pet osoba virusom ebole.

Ova organizacija je izvestila da je u Zapadnoj Africi prošle nedelje prijavljeno 765 novih slučajeva ebole, dok u toj zemlji postoji na raspolaganju samo 327 bolničkih kreveta.

Međunarodni eksperti i političari treba da se sastanu u Londonu gde će razgovarati o tome kako da na globalnom novou odgovore na krizu, preneo je BBC.

Od ebole je do sada preminulo 3.338 ljudi, a 7.178 je inficirano. Najteže su pogođeni Sijera Leone, Liberija i Gvineja.

Organizacija "Spasimo decu" navodi da se ebola širi Sjera Leoneom "zastrašujućom brzinom" i da se broj zaraženih duplira svake nedelje. Oni navode da je veliki broj smrtnih slučajeva neprijavljen, jer mnogo dece umire kod kuća ili na ulicama.

Prema rečima izvršnog šefa najveće međunarodne nevladine organizacije u Britaniji Džastina Forsajta, u trci smo s vremenom. Govoreći za BBC, Forsajt je rekao da bi broj zaraženih u Sijera Leoneu mogao ubrzo da se duplira i da bi na svaki sat mogli da imamo 10 novih zaraženih u Sijera Leoneu do kraja meseca ukoliko ne budu preduzete hitne mere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track