(VIDEO) OSVETA ZLOG HAKERA: Isprepadao na smrt čoveka lažnom vešću da mu je sin poginuo!
Foto: Printscreen

Šok na Tviteru

(VIDEO) OSVETA ZLOG HAKERA: Isprepadao na smrt čoveka lažnom vešću da mu je sin poginuo!

Planeta -
Haker Gregori Šeli okomio se na grupu francuskih novinara i telefonom toliko maltretirao oca jednog od njih, da je nesrećni čovek u utorak doživeo infarkt i umro!

TEL AVIV - Izraelskim vlastima je naloženo da zatvore internet nalog jednog aktiviste iz Izraela, optuženog da je uznemiravao francuske novinare.

Gregori Šeli, koji inače ima i sam francusko državljanstvo, tvrdi da su ti novinari propalestinski nastrojeni. Izgleda da se zato okomio na njih toliko da je izazvao smrt jednog čoveka.

Naime, otac jednog od novinara umro je u utorak kad mu je Šeli, lažno se predstavivši kao policajac, rekao da mu je sin poginuo u saobraćajnoj nesreći!

Evo i audio-snimka tog razgovora.

http://www.youtube.com/watch?v=BVW7bJ70bwk

Šeli poriče bilo kakvu odgovornost za smrt tog čoveka. On je na Tviteru objavio da je razgovarao s njim pet dana pre smrtii da razmatra da podnese tužbu za klevetu protiv novinskih organizacija koje su ga optužile.

Novinar Benoit Le Kore, koji piše za internet sajt Rue 89, nedavno je objavio kritični članak o Šeliju, optuživši ga da je hakovao propalestinske sajtove tokom nedavne izraelske ofanzive na pojas Gaze.

Šeli, poznat pod nadimkom Ulkan, optužio je francuske novinare da su oni potom započeli kampanju uznemiravanja.

Strane agencije javljaju da je Šeli navodno pozvao oca francuskog novinara, pretvarajući da je iz policije. Jednom drugom prilikom se pretvarao da je otac tog novinara i pozvao policiju da kaže da je upravo ubio svoju suprugu i sina. Naoružana policija je potom došla da traži tela.

Tri dana kasnije otac je dobio srčani napad i umro.

Urednik pomenutog sajta rekao je da bi se Šelijeve onlajn aktivnosti da živi u Francuskoj sprečile još odavno, ali je on do sada koristio prednost odbijanja Izraela da odgovori na francuski sudski pritisak, preneo je BBC.

Francuski mediji su objavili da je Šeli pozvao novinara posle smrti njegovog oca i tom prilikom se ismejavao, koristeći reč snishodljivost umesto saučešće da navodno izrazi žaljenje zbog tragičnog događaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track