Najbogatiji čovek na svetu spava u junior apartmanu
Foto: REUTERS

Karlos Slim u Skoplju

Najbogatiji čovek na svetu spava u junior apartmanu

Planeta -
Meksikanca, čije se bogatstvo procenjuje na 69 milijardi dolara, preduhitrili predsednici Ruande i Svetske organizacije za informatičko društvo, koji su rezervisali predsedničke apartmane

SKOPLJE - Najbogatiji čovek na svetu, meksički milijarder Karlos Slim, u Ohridu spava u "junior" apartmanu, a kroz Skoplje i Ohrid vozi se zajedno sa ostalim gostima hotela - u kombiju.

Slim, koji je prvi na listi najbogatijih magazina "Forbs", bio je prinuđen da se smesti u "junior" apartman ekskluzivnog hotela "Ineks Gorica" u Ohridu - pošto su dva predsednička apartmana rezervisana za predsednike Ruande i Svetske organizacije za informatičko društvo, prenose skopski mediji.

Slim u Ohridu učestvuje na sastanku Komisije za širokopojasni internet i digitalni razvoj, a u hotelu ne žele da otkrivaju previše detalja o slobodnom vremenu učesnika - mada kažu da se "gosti dobro zabavljaju" posle radnog dana.

Kako navode mediji, Slim je sinoć uživao u koktelu koji je u hotelu priređen u njegovu čast - uz sarmice od vinove loze, pohovani kačkavalj, pastrmku i crveno vino. Slimovo bogatstvo se procenjuje na 69 milijardi dolara. U susretima sa makedonskim vlastima, koji žele da iskorište njegovo prisustvo za privlačenje novih investicija, Meksikanac je navodno pokazao interes za rudnik železa Tajmište u okolini Kičeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track