Najnovije vesti

Hrvati ne očekuju ebolu, ali su spremni za svaki slučaj
Foto: Reuters

To se dešava nekom drugom

Hrvati ne očekuju ebolu, ali su spremni za svaki slučaj

Planeta
Hrvatski ministar zdravlja kaže da Hrvatska nije migracijska zemlja, ali je priznao i da u zemlji ne postoji prostor za izolaciju zaraženih tom smrtonosnom bolešću

ZAGREB - Hrvatski ministar zdravlja Siniša Varga izjavio je da je izuzetno mala mogućnost da se ebola pojavi u Hrvatskoj.

On je dodao da je to moguće jer Hrvatska nije migracijska zemlja, ali je i priznao da u zemlji ne postoji prostor za izolaciju zaraženih tom smrtonosnom bolešću.

"Vrlo su male šanse da će ebola doći u Hrvatsku, jer nismo migracijska zemlja, ali smo ipak spremni ako do toga dođe", rekao je Varga novinarima u Zagrebu.  On je dodao da su za eventualne slučajeve ili opravdane sumnje u zarazu ebolom spremne sve zdravstvene službe, među njima i Klinika za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" u Zagrebu.

Povodom navoda iz te klinike da ne postoji prostor za pravu izolaciju, Varga je rekao da se preduzimaju koraci da se oko pet miliona kuna za tu namenu dobije iz vladinih interventnih sredstava.  Iz Klinike su ranije rekli da u Hrvatskoj za sad nije bilo sumnji na zarazu ebolom.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...