(VIDEO) KURDSKI STALJINGRAD: Džihadisti ISIS objavili snimke uličnih borbi u Kobaniju!
Foto: Printscreen

Očajnička odbrana grada

(VIDEO) KURDSKI STALJINGRAD: Džihadisti ISIS objavili snimke uličnih borbi u Kobaniju!

Planeta -
Islamska država Sirije i Iraka pojačala je pritisak na veći deo Kobanija koji nije u rukama džihadista, koji naoružani automatima, puškomitraljezima i raketnim bacačima kidišu na slabo naoružane kurdske borce

KOBANI - Islamistički fanatici iz ISIS-a objavlili su video snimak sa ulica Kobanija, u kome se vode žestoke borbe za svaku ulicu između boraca Islamske države i kurdskih vojnika.

Propagandni video snimak pokazuje ulične borbe u gradu uz samu tursku granicu, džihadiste sa automatskim puškama i puškomitraljezima i raketnim bacačima.

Islamska država Sirije i Iraka pojačala je danas pritisak na veći deo Kobanija koji nije u rukama džihadista, a koji očajni kurdski borci brane sa slabim naoružanjem.

Ujedinjene nacije strahuju od pokolja, u slučaju da grad padne u ruke džihadista. Izaslanik UN Staffan de Mistura rekao je kako bi Kobani mogao pretrpeti istu sudbinu kakva je zadesila Srebrenicu.UN veruje da se u Kobaniju nalazi još oko 700 civila, većinom starijih ljudi, koji bi mogli biti masakrirani ukoliko grad padne u ruke džihadista.

Osim toga, ugroženi su životi još oko 12 hiljada ljudi koji su pobegli iz grada ali nisu uspeli preći tursku granicu.U Kobaniju je većinom kurdsko stanovništvo, a kurdska manjina u Turskoj, gde ih je oko 15 miliona protestvuje protiv vlade turskog predsednika Erdogana, optužujući je da dopušta pokolj njihovih sunarodnika.

http://www.youtube.com/watch?v=3ot6LYRSzzc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track