NARKOMAN: Hitler obožavao met, kokain i spermu bika

Vođa nacista bio pravi zavisnik

NARKOMAN: Hitler obožavao met, kokain i spermu bika

Planeta -
Spreman na sve Prvi čovek Trećeg rajha uzimao čak 74 različita medikamenta, među kojima su bili opijati, amfetamini, sedativi, probiotici i laksativi

BERLIN - Vođa Trećeg rajha Adolf Hitler uzimao je čak 74 različita medikamenta, među kojima su kokain, metamfetamin, testosteron, morfijum i ekstrakt sperme bika, pokazuje dosad neviđeni dosije.Za drogiranje vođe nacista bio je zaslužan dr Teodor Morel, lekar koji mu je prepisao suludu kombinaciju farmakoloških „dizalica“ i „spuštalica“.Lek za stomakKako piše istoričar Džajls Milton, Hitler je dr Morela upoznao 1936. godine, kad je patio od problema sa stomakom.- Zatvor i ogromna nadutost pojavljivali su se u veličinama koje sam retko viđao u svojoj karijeri - napisao je tada dr Morel. On je Fireru prepisao bakteriju mutaflor. Lek je toliko oduševio Hitlera da je Morel postao njegov lični lekar, a mnogi su ga zvali „špricmajstorom nemačkog rajha“.Zahvaljujući savetima „špricmajstora“, Hitler je skoro celog dana koristio medikamente. Svaki dan mu je počinjao isto - posle činije zobenih pahuljica i lanenog ulja dobijao bi prvi koktel - vodenastu tečnost nazvanu vitamultin. U tom koktelu je, između ostalog, glavni sastojak bio upravo metamfetamin.Kokain u očimaMorel mu je u kapi za oči stavio rastvor od 10 odsto kokaina. Ove kapi Firer je koristio svakodnevno, a uskoro je počeo i da ih ušmrkava uz objašnjenje da „čiste sinuse i grlo“. Od njih je bio potpuno zavisan.Osim ova dva narkotika, Hitler je primao i različite sedative i morfijum. Pošto je imao problema sa seksualnim nagonom, Morel mu je prepisao lek „testoviron“ i injekcije muškosti koje su sadržale ekstrakt sperme mladih bikova.

Špricmajstor... Teodor Morel
Špricmajstor... Teodor Morel

SukobiEVA BRAUN: TI SI PSIHOPATAFirer je bio toliko zavisan od lekova da su se radu dr Morela protivili svi njegovi saradnici. Kad je videla koliko su Hitlerove ruke izbušene, Eva Braun je optužila lekara da je psihopata. Sve to Hitleru nije bilo važno jer je Morelu verovao, a njegovi „lekovi“ su mu pomagali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track