(VIDEO) GLEDAJTE ŠTA JE PANIKA: Uleteli u avion u zaštitnim odelima i odveli pet putnika!
Foto: Printscreen Yt

Strah od ebole

(VIDEO) GLEDAJTE ŠTA JE PANIKA: Uleteli u avion u zaštitnim odelima i odveli pet putnika!

Planeta -
Naočigled zapanjenih putnika zdravstveni inspektori promarširali između sedišta, podigli gripozne i odveli ih

BOSTON - Samo što je avion Ujedinjenih Arapskih Emirata na letu 237 Dubai-Boston dotakao pistu međunarodnog aerodroma u SAD, nadležnima je već stigla dojava da pet putnika ima simptome gripa i ekipa lekara u zaštitnim odelima smesta je uletela u putničku kabinu.

Zdravstveni inspektori pod maskama promarširali su između sedišta, podigli bolesne putnike i odveli ih, piše Jutarnji.hr..

Nijedan od pet putnika nije nedavno putovao u zapadnu Afriku, gde je virus ebole dosad ubio više od 4.000 ljudi, kažu nadležni u Masačusetsu. Ipak, uprava aerodroma u Bostonu odlučila je da ih preventivno izoluje i pregleda ih, javlja Boston glob.

U avionu je bilo 187 putnika i 19 članova osoblja, a dva putnika imala su temperaturu pa su smesta prevezeni u Zdravstveni centar u Bostonu. Ostalo troje putnika, koji nisu imali temperaturu ni druge simptome gripa, prevezeno je u Opštu bolnicu.

Dva putnika već su testirana na ebolu, a rezultati su bili negativni. Stanje ostalih putnika nije poznato.

Jedna putnica ispričala je novinarima da misli da su odvedeni putnici članovi iste porodice, a druga se požalila da je jedan čovek iza nje kašljao tokom celog leta.

http://www.youtube.com/watch?v=IokEE8Zp5M8
http://www.youtube.com/watch?v=TLwcxiDNMSY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track