PENTAGON: U Kobaniju ubijeno nekoliko stotina džihadista, ali oni i dalje mogu da ga zauzmu
Foto: Printscreen Yt

Bitka za Kobani

PENTAGON: U Kobaniju ubijeno nekoliko stotina džihadista, ali oni i dalje mogu da ga zauzmu

Planeta -
Grad i dalje može da padne, i te kako; ISIL ne krije da ga želi i da će nastaviti da u njega šalje svoje borce, upozorava Džon Kirbi

VAŠING TON - Nekoliko stotina džihadista ubijeno je u američkim vazdušnim napadima u Kobaniju i okolini, ali teroristička organizacija Islamska država u Iraku i Levantu (ISIL) još može da zauzme taj opkoljeni strateški značajan sirijski grad na granici s Turskom, saopštio je danas Pentagon.

Portparol Pentagona Džon Kirbi, rekao je novinarima, da su SAD, prema svojoj računici, u vazdušnim napadima ubile nekoliko stotina džihadista u Kobaniju i okolini i dodao da je većina stanovnika pobegla iz grada, zbog napredovanja ekstremista i njihove namere da ga zauzmu.

Džon Kirbi: ISIL je još kadar da zauzme Kobani (Foto: AP)
Džon Kirbi: ISIL je još kadar da zauzme Kobani (Foto: AP)

"Kobani i dalje može da padne, i te kako. ISIL ne krije da želi taj grad i da će nastaviti da u njega šalje svoje borce", rekao Kirbi i dodao da je u tom gradu, za koji se već drugi mesec vode borbe, ostalo tek stotinak stanovnika, preneo je AFP. On je, međutim, naglasio da je strategija američke kampanje protiv džihadista ISIL jača nego bilo koja vođena za jedan grad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track