BANDIĆEV ADVOKAT: U toku pretres gradonačelnikovog stana
Foto: Printscreen Yt

Proces

BANDIĆEV ADVOKAT: U toku pretres gradonačelnikovog stana

Planeta -
Nezvanično se saznaje da istražitelji, osim za saradnju grada s Pripuzovim kompanijama, gradonačelnika terete za niz drugih krivičnih dela, pa i za nepravilnosti u predizbornoj kampanji

ZAGREB - Posle vesti o hapšenju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, hrvatski mediji su večeras javili da je u toku pretres njegovog stana.

HRT prenosi da je Bandić uhapšen nešto posle 17 časova, a da je u večernjim satima odvezen do svog stana koji se trenutno pretražuje. Akcija, koju su zajedno sproveli policija i Uskok, trajala je mesecima, a nezvanično se saznaje da je uhapšeno 19 osoba, navodi HRT.

Pored Bandića uhapšeni su i predsednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić i vlasnik CIOS-a Petar Pripuza, a očekuje se da će i njihovi stanovi biti pretreseni.Iz policije se još ne mogu dobiti zvanične informacije ko je sve priveden, dok je na sajtu MUP-a objavljeno da je više osoba uhapšeno posle višemesečnog kriminalističkog istraživanja u vezi sa nezakonitim postupanjima u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu. MUP dodaje da će protiv osumnjičenih Uskoku biti podnesena krivična prijava zbog korupcije, zloupotrebe položaja i ovlašćenja.

"Pred nama je duga noć, još ne znamo o čemu se tačno radi", izjavio je Hini. Pripuzov advokat Mate Matić i ocenio da sumnja da su iza celog slučaja "drugi motivi", verovatno i politički.

Bandićev advokat Krešimir Krsnik je potvrdio da je u toku pretres stana gradonačelnika Zagreba. Hina navodi da se nezvanično saznaje da je glavna meta policijske istrage povezana sa poslovima zbrinjavanja otpada, odnosno ugovora sa kompanijama u Pripuzovom vlasništvu, vrednim oko 7,5 miliona kuna.

Kako se dodaje, jedan od osumnjičenih uhapšen je na granici sa Slovenijom.

Portparolka Bandića, Martina Šušnjara, nije želela da komentariše ovaj slučaj, navodeći da nema zvaničnih informacija o hapšenju. Na pitanje kako će grad funkcionisati, Šušnjara je odgovorila da "nema nikakvih problema, jer gradonačelnik Bandič ima dve zamenice - Sandru Švaljek i Vesnu Kusin".

Prema nezvaničnim informacijama, istražitelji osim saradnje grada s Pripuzovim kompanijama, gradonačelnika terete za niz drugih krivičnih dela, među kojima su navodno i nepravilnosti u predizbornoj kampanji, dodaje hrvatska agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track